Državno DMG na Brdu pri Kranju

Mlajše pionirke PGD Studenec so postale državne prvakinje v gasilski orientaciji!

Na protokolarnem posestvu Republike Slovenije, na Brdu pri Kranju je v soboto, 12. septembra potekalo letošnje mladinsko državno tekmovanje v orientaciji. Nastopilo je preko 160 ekip iz cele Slovenije, ki so se pomerili v šestih kategorijah: Mlajši in starejši pionirji in pionirke ter mladinci in mladinke. Mlajši pionirji in pionirke so se pomerili na 2 km dolgi progi in so morali poiskati 4 kontrolne točke. Starejši pionirji in pionirke so morali na 3 km dolgi progi poiskati 5 kontrolnih točk, prav toliko pa so jih morali najti tudi mladinci in mladinke na 5 km dolgi progi.

Tekmovanje se je končalo s podelitvijo pokalov za najboljše ekipe. Nastopili sta dve ekipi PGD Studenec. Starejše pionirke (Tina Jasenc, Tina Semprimožnik in Kaja Rožič) so bile v svoji kategoriji tretje, mlajše pionirke ( Špela Jasenc, Lea Povalej, Lucija Avsec in mentor Klemen Zabret) pa so v svoji konkurenci osvojile naslov državnih prvakinj.

Za dosežen uspeh sta bili obe ekipi motivirani, saj so se za nastop pripravljale cele počitnice. Poleg tekmovalk pa je k uspehu pripomoglo tudi uspešno in požrtvovalno vodenje mentorja.

 

Boštjan Primožič