Državno tekmovanje v orientaciji – Jezero 2007

Tekmovanje se je začelo ob 9. uri s postrojem vseh sodnikov ter dvigom tekmovalne gasilske mladinske zastave. Proge so potekale v vasi Jezero in njeni okolici. Mlajši pionirji in pionirke so se pomerili na 2.5 km dolgi progi in so morali med samo progo najti 5 kontrolnih točk, na kateri so izvajali različne, v naprej določene vaje (vaja z vedrovko, prenos teniških žogic, vozli, mrtva točka, teoretična vprašanja).

Starejši pionirji in pionirke so se pomerili na 3.5 km dolgi progi in so morali na 3.5 km dolgi progi najti 8 kontrolnih točk, (poleg že naštetih točk še zvijanje cevi, strel na gol, mrtva točka in spajanje cevi na trojak). Mladinci in mladinke pa so tekmovali na 6 km dolgi progi in so morali najti 7 kontrolnih točk, (vozli, prva pomoč, mrtva točka 2x, izbira pravega gasilnika, spajanje cevi na trojak in test iz požarne preventive).

Na koncu so bili podeljeni še pokali prvim trem najbolje uvrščenim ekipam v posamezni kategoriji, vse prvouvrščene ekipe pa so prejele tudi predhodne pokale. Naj povem, da je na tem državnem tekmovanju v orientaciji imelo pravico nastopa tudi sešt ekip iz PGD Studenec, kjer so naše barve branili naša mladina in na koncu dosegla odlične rezultate, naj povem, da so mlajši pionirji zasedli odlično 2. mesto.

 

Rezultati najbolje uvrščenih ekip v posameznih kategorijah ter rezultati ekip PGD Studenec, ki so sodelovali na državnem tekmovanju v orientaciji v vasi Jezero:

ML. PIONIRJI:

1. PGD Radomlje

2. PGD Studenec (Avsec Tadej, Jan Nik in Jan Kos)

3. PGD Šenturška gora

 

ML. PIONIRKE:

1. PGD Javorje

2. PGD Sava

3. PGD Besnica

9. PGD Studenec

 

ST. PIONIRJI:

1. PGD Kovor

2. PGD Hrušica

3. PGD Poljane

5. PGD Studenec

 

ST. PIONIRKE:

1. PGD Kostrevnica

2. PGD Lancovo

3. PGD Libeliče

6. PGD Studenec

13. PGD Studenec

 

MLADINCI:

1. PGD Hlebce

2. PGD Lukovica

3. PGD Žažar

4. PGD Studenec

 

Poročilo pripravil: Zabret Primož