Pokal 14. julij v Dekanih

Nekaj nas je imelo že prej ogrevanje in privajanje na vroč primorski zrak na plaži v Izoli, kjer smo preverili naše plavalne sposobnosti v prijetno hladnem morju.

A popoldne se je hitro bližalo, napetost je rasla in treba je bilo v Dekane. Kljub neštetim tekmovanjem, ki so že za nami, so priprave vedno enake mrzlične: iskanje prave čelade in opasača, ki ga ne bomo izgubile med vajo (punce, večkrat bo treba jesti klobase!), zavezovanje znakov, ki še vedno ne gre brez pomoči fantov, še zadnji »lepotni popravki« in že smo pred komisijo. Ob spodbudnem navijanju naših fantov smo punce prve opravile z vajo. Dober čas brez kazenskih točk nam je dal zagon za štafeto in en dva tri je bilo vsega konec. Potem pa je kot ponavadi treba hitro odvezati znake, ki so bili prej tako skrbno zavezani, sneti čelado, nekako se »rešiti« opasača in znova se ponovi zgodba z zavezovanjem in zapenjanjem še pri fantih.

 

Tudi oni so kot vedno odlično opravili svojo nalogo, za kar smo zagotovo zaslužne tudi punce z glasnim navijanjem. Preostalo nam je le še to, da počakamo rezultate. Vmes smo čestitali in nazdravili z Barbaro, Juljano in Jernejem, ki so ravno v teh dneh praznovali svoje rojstne dneve. Ker so bila naša darila bolj skromna, smo upali, da nas bodo vsaj sodniki razveselili z novicami o dobrih uvrstitvah. In to smo tudi dočakali: člani A so bili drugi, članice A pa, ne boste verjeli, prve. Temu bi lahko rekli »prelomen trenutek naše gasilske kariere«, saj smo bile sicer že velikokrat čisto blizu prvemu mestu, a to soboto smo ga pa prav zares osvojile.

 

Tako smo zopet obogatili našo vitrino kar za tri pokale. A prehodnega si še nismo dokončno zaslužile. Bo treba še dvakrat zmagati… Ker nas torej čakajo še nova tekmovanja in izzivi, smo si privoščili še en dan dopusta v Savudriji, kjer nas je Ana kar preveč razvajala, zato smo morali kar hitro domov, saj je sledil nov teden vaj in priprav. Kot vedno se bomo konec julija udeležili tekmovanja v Planini pri Postojni, avgusta običajno malo »lenarimo«, september pa se začne s tekmovanjem v Bohinjski Bistrici, letos nas čaka še regijsko tekmovanje v Kamniku, mokra vaja v Moravčah, tako da še ne bo zmanjkalo zanimivega branja.

Sabina Cerar